Les Landes à Peyrelebade (Les Landes dichtbij Peyrelebade)

Les Landes à Peyrelebade (Les Landes dichtbij Peyrelebade) circa 1885

Odilon Redon

Zaal 26

Vraag maar raak

Terug

Bedankt voor uw vraag, deze is verzonden.

We streven ernaar alle vragen te beantwoorden. Maar dit zal niet altijd mogelijk zijn.

Als uw vraag beantwoord is, ontvangt u het antwoord per e-mail. De vraag en het antwoord zijn dan ook terug te zien in de Boijmans Tour.

Met vriendelijke groet,
Museum Boijmans Van Beuningen

Julia vroeg:
Hoe oud is het schilderij?
Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde:
Dag Julia, we weten helaas niet precies in welk jaar het schilderij is gemaakt maar dat was in ieder geval rond 1885. Dus reken maar uit hoe oud het schilderij nu ongeveer is! Groeten, Rianne

Over dit kunstwerk

Redon kreeg van zijn ruim veertig jaar oudere collega Corot het advies ieder jaar naar hetzelfde landschap terug te keren en er dezelfde boom te schilderen. Het landschap op dit schilderij behoort tot het landgoed Peyrelebade, gelegen tussen de Médoc en Les Landes. Dit landgoed was tot 1898 in bezit van de familie Redon.

Over de maker

Odilon Redon

Bordeaux 1840 - Parijs 1916

Odilon Redon bracht het grootste deel van zijn jeugd door op het landgoed Peyrelebade bij Listrac, dat door zijn oom werd beheerd. Redons grafiek en tekeningen kennen fantasierijke onderwerpen, zoals visioenen en nachtmerries. Tot zijn veertigste levensjaar werkte Redon uitsluitend in zwart-wit, pas daarna ging hij kleur gebruiken. Vanaf die tijd maakte hij ook schilderijen en pastels, met bloemstillevens, dieren en landschappen. Rond 1880 werd Redon in Parijs bejubeld als een van belangrijkste symbolistische schilders, voornamelijk door symbolistische dichters als Huysmans en Mallarmé.


Objectdetails

materiaal en techniek: olieverf op karton op paneel
objectsoort: schilderij
creditline: Legaat / Bequest: Vitale Bloch 1976
inventarisnummer: 2896 (MK)