Waxing Arcs (Wassende bogen)

Waxing Arcs (Wassende bogen) 1980, uitvoering tweede versie 1999

Richard Serra

Entreegebied

Vraag maar raak

Terug

Bedankt voor uw vraag, deze is verzonden.

We streven ernaar alle vragen te beantwoorden. Maar dit zal niet altijd mogelijk zijn.

Als uw vraag beantwoord is, ontvangt u het antwoord per e-mail. De vraag en het antwoord zijn dan ook terug te zien in de Boijmans Tour.

Met vriendelijke groet,
Museum Boijmans Van Beuningen

Richard Bosker vroeg:
Ik moest denken aan de muziek van Simeon ten Holt van oa de canto ostinato : zijn er raakvlakken of zit ik er helemaal naast?
Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde:
Beste Richard, er zijn inderdaad raakvlakken. Net als de muziek van Steve Reich is ook de prachtige Canto Ostinato gerelateerd aan 'minimal music' vanwege de herhalende aard van het stuk. De sculptuur 'Waxing Arcs' van Richard Serra komt voort uit Minimal Art in de jaren 60 waarin de relatie tussen object en ruimte centraal staat. Groeten, Rianne
Hanna vroeg:
Hoi! is het bekend hoeveel dit kunstwerk weegt?
Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde:
Hoi Hanna, wat een leuke vraag. Ik weet het eerlijk gezegd niet precies, maar het kunstwerk is gemaakt van staalplaten. Een plaat staal van 200 x 100 cm x 1 cm weegt ongeveer 160 kilo en de Wassende bogen zijn maar liefst van 360x1335x3 cm groot. groeten, Sophie

None
None

Over dit kunstwerk

De monumentale 'Wassende Bogen' zijn in 1980 speciaal voor dit museum en deze ruimte gemaakt door de Minimal Art kunstenaar Richard Serra. De los op zichzelf staande stalen wanden zijn identiek van vorm en lengte, al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo te zijn. Dat komt doordat de ene boog een hoek omsluit, terwijl de andere vrij in de ruimte staat.

Over de maker

Richard Serra

San Francisco 1939

Richard Serra begon zijn carrière als beeldhouwer met werken van rubber en neon, gesmolten loodsculpturen, film en video. Sinds 1970 maakt hij grote geometrische werken met industriële stalen platen. Met deze monumentale staalplaten beïnvloedt hij de ervaring van de ruimte en tart hij het begrip van de zwaartekracht. Zijn werk wordt wel in verband gebracht met Minimal Art en Land Art.


Objectdetails

materiaal en techniek: corten-staal
objectsoort: sculptuur
creditline: Aankoop met steun van / Purchase with support of: Stichting Fonds Willem van Rede 1980
inventarisnummer: BEK 1577 a-b (MK)