Prentenkabinet

Prentenkabinet 2008

Marieke van Diemen

Entreegebied

Audio & video

Vraag maar raak

Terug

Bedankt voor uw vraag, deze is verzonden.

We streven ernaar alle vragen te beantwoorden. Maar dit zal niet altijd mogelijk zijn.

Als uw vraag beantwoord is, ontvangt u het antwoord per e-mail. De vraag en het antwoord zijn dan ook terug te zien in de Boijmans Tour.

Met vriendelijke groet,
Museum Boijmans Van Beuningen

Gerry Sporken vroeg:
Is er momenteel een collectie (religieuze )schilderijen en beelden te zien met als thema het menselijk lijden ?
Museum Boijmans Van Beuningen antwoordde:
Beste Gerry, In de nieuwe opstelling van de collectie 'de collectie als tijdmachine' zijn schilderijen te zien die het menselijk lijden verbeelden. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het werk 'Man in blue' van Francis Bacon (1954), of aan oudere werken zoals 'Balseming van het lijk van Christus' (1410-1420). Op onze site Collectie Boijmans Online kunt u nog meer informatie vinden over deze en andere werken. Daarnaast is op dit moment de tentoonstelling 'Gehouwen, gesneden en geschonken: middeleeuwse beelden uit de collectie Schoufour-Martin' gaande. De beelden die onderdeel van deze tentoonstelling uitmaken sluiten aan bij een religieuze thematiek en zijn soms gewijd aan het lijden van Christus. Ik hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. Hopelijk tot gauw in het museum! Met vriendelijke groet, Jephta

Over dit kunstwerk

Het prentenkabinet ligt in het gratis toegankelijke entreegebied van het museum. In het depot, te zien achter een lange glaswand, wordt een wereldberoemde collectie prenten en tekeningen bewaard. In het publieke gedeelte zijn regelmatig wisselende presentaties te zien van prenten en tekeningen uit de collectie. Daarnaast kan de bezoeker werken uit het depot digitaal opvragen. Deze worden vervolgens gepresenteerd op een speciale toontafel achter glas. Het prentenkabinet en is in 2008 ontworpen door Marieke van Diemen. Prenten en tekeningen zijn zeer lichtgevoelig, waardoor ze niet in permanente opstelling tentoongesteld worden, maar altijd in wisselende presentaties te zien zijn. De 25 meter lange glazen wand biedt zicht op het volledige depot.

Over de maker


Objectdetails